Om du har haft oturen att förlora någon eller några av dina tänder kan det kanske vara dags att ersätta dessa? Vi på Handentandläkarna i Haninge är experter inom käkkirurgi och vet exakt vad som krävs för att ett tandimplantat ska bli så smidigt isatt som möjligt. Att sätta in ett implantat är en ganska långdragen process, men vi tar väl hand om dig från dag ett till dess att hela proceduren är genomförd.

Vem behöver implantat?

Då du har förlorat en tand efterlämnas endast en glugg där denna en gång suttit. Denna glugg går dock att fyllas med en ny, konstgjord tand som kommer att hålla hela livet ut. För att få den nya tanden att sitta fast krävs det att man borrar fast en titanskruv i käkbenet som sedan får sitta där i några månader så att den läker ihop med benet. Efter att denna skruv läkt klart sätts en pelare fast som ska komma att bli själva fästet för den nya tanden. Tandimplantat i Handen utförs av våra kunniga tandläkare som är specialiserade inom ämnet. Alltså kan du känna dig trygg i våra händer.

En tand för livet

Efter att en ny konstgjord tand satts in kommer du inte känna eller se någon skillnad på denna jämfört med dina riktiga tänder. Ett tandimplantat görs på ett skickligt samt estetiskt korrekt och passande sätt så att du aldrig behöver tänka på att detta skulle vara annorlunda än resten av tänderna. Den nya konstgjorda tand som sätts in i din mun håller hela livet förutsatt att du sköter din munhygien på rätt sätt. Även om själva operationen kan kännas långdragen är det ändå en investering att sätta in ett implantat då du genom detta kommer få en fullt fungerande tand som håller livet ut.